May 2007


FRIM! On aje…tapi kali ni aku attempted Bukit Steroid yang mountainbikers selalu gempak-kan. Since semalam lagi after Batu 14 ride aku dah plan & determined to try out the pain of what the hill have to offer. Selama ni cuma dengar crit-crit gempak yang kata Bukit Steroid memang giler babeng killer. Selagi belum cuba, belum taauu…

So, ada geng neighbours turut serta today & we met up with the rest of the guys at the usual hospital Sg Buloh parking at 8.00 a.m. Rolled into FRIM & way up we climbed the big loop headed towards Bukit Steroid trailhead. Saiful pointed out the trailhead & he decided to chill aje kat bawah tunggu aku. Apa lagi, dengan penuh debaran & keinginan aku pun kayuh je ler ikut trail yang sikit-sikit semak, maybe sebab jarang sangat rider lalu.

Sampai satu simpang, aku tengok ahead the mother of all climb, shaded, gloomy, single track & steep. “Tunggu geng dulu la”, kata hati ku mengenangkan ada scary sikit bila pandang atas. 3 minit yang lama sebab keadaan yang sunyi, Alwin & Saiful pun sampai. Saiful kata dia cuma tunggu kat situ je sebab nak bagi support kat aku, Alwin plak suruh aku naik dulu. Belasah je ler, push on buddy.

Continuous climb straight ahead. Jangan pandang depan, atas, kiri, kanan. Aku pandang belakang jugak making sure Alwin ada…hehehe. The climb was almost similar to Lok Si Temple Penang Jamboree trail last year only without 499 other mountainbikers & without cement surface. Whenever aku cuba curi-curi pandang belakang, handlebar aku akan berlipat lepat sebab alignment lari. A clearing up ahead & hati dah mula lega while the terrain ada sikit steep to provide our last lung buster.

A minute after our arrival, alih-alih Saiful muncul. Nak naik jugak rupanya. Sama ada takut tunggu sorang-sorang kat simpang bawah tu or tak sanggup nak biar kan kawan-kawan enjoy the achievement…hehehe. Rolling down was full of gigil.

We joined the rest at the bottom & attempted Dream Trail. By the time to bail out of Frim, perut dah mula lapar, peluh dah mula sejuk. Racing down to the nursery road & straight to the stall for a life time delicious maggi goreng…pergh-tua!Today’s ride was marvelous. We should include Steroid Hill everytime we ride here, gerenti Bukit Bendera senafas je layan & radiator tak overheat…hahaha. We concluded at the carpark by 12.30 p.m.

Riders : Alwin, Saiful, Azahari, Akmal, Azhar, Nizam, Mutalib & me.
Achievement : Bukit Steroid peak

Advertisements

Those weeks that was…betul ke aku susun ayat? Belasah je. Ever since the much awaited duathlon series was cancelled, hidup sebagai extrovert telah menjadi huru hara. Bagaikan secebis bulu ayam yang ditiup kejap ke atas, kejap ke bawah, ke kiri, ke kanan & entah ke mana-mana jua. All those trainings with roadcycling, running seemed macam takde purpose.

Macam mana la duahtlon boleh takde sponsor tahun ni sedangkan our government should realise that multi-discipline sports dah gain popularity among Malaysians. Ini nak harapkan all those crap activities yang involved more protocols to welcome the VIPs than the sport itself i.e. rakan muda or anything under the belia & sukan…karut giler. No wonder quickrelease taknak approach the ministry sebab it will burden them to think about other party’s interest than for the good of the sport itself. Silap2 haribulan, duathlon participants kena pakai t-shirt & cap macam gotong royong with ministry’s logo & somebody is making money out if it…another karut aku bagi to these buggers. To me, duathlon series are the best starting platform for amateur athletes to start the multi-discipline sports. Tak kan mula2 terus nak terjah triahtlon pulak.

Well, ever since the bbq, things have turned around a bit. The “click” among us mtbers dah came back. Plans to have more rides dah datang mencurah-curah. Alwin brought 2 mtb races in JB and Tasik Bera. Too bad the events dah dekat sangat. In fact we were planning our rides as well for the coming months, either joining local clubs or our own.

Another mail came in Friday afternoon, ada lumba haram time trial series for mtb & roadies in June & July…pergh-tua! The news was shared during our weekly gathering before solat Jumaat & it shattered a big smile on all faces…hehehe.5 days of work, finally today we made way for Batu 14 to simpang Genting Peres to loosen our legs. More of a mee jawa ride…hahaha.

12-May (Sat) : As usual joined the Kiara regulars. Lalu trail baru introduced by the regulars. About 9 of us today & things were so full of fun and fast. By 12.00 dah sampai tapak karnival, siap basuh bikes & all of us pi lunch at Damansara Utama pekena mee kari & soto.

Malam, most of us gathered up at Saiful’s place for a bbq. Kambing, chicken wings, sausages, nasi goreng cina, doritos & lemonade…pergh-tua! Cukup untuk mengisi perut yang lapar, selera yang memuncak & sesi perbualan yang involve berbagai topik kebangsaan. By 10.30 p.m. semua dah wrapped up. Was a nice get together.